Szponzorált vagyok támogatás nélkül

Szponzorált vagyok támogatás nélkül

Versenyezni egyáltalán nem kötelező. Idő, energia, pénz, stressz, rengeteg lemondás. Az egészségtelen es egészséges életmód legnagyobb harca, ahol az egészség soha nem győzhet.

A teljesítmény mindig előbbre való lesz a versenysportban, mint az egészségi allapot, de 12 mp-es 100 m-re ki kíváncsi. 

A testépítésnek is megvan az ördögi oldala és ha pont te lennél az, aki szívesen rácáfolna erre, inkább bele se kezdj. Versenyszerűen ez is, mint minden más sportág, az emberi test határait nemhogy feszegeti, de messziről beint neki.

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e versenyszerűen sportolni?

Aki benne van, annak egy hatalmas igen, vagy egy erőteljes nem a válasz.  Az igent megértem, a nemet és az azzal járó panaszkodást és felesleges óva intést már nem. 

Szerintem ha valaki sportol, akkor legyen büszke rá és ha kérdezik róla, ne az legyen az első mondat, hogy ezt senkinek nem kívánja. Nem kell másokat befolyásolni, irányítani és mások helyett dönteni sem.

Ahogy a legelején említettem, szerintem a versenyzés sok lemondással jár , vagyis inkább az azt megelőző felkészülés, ha a testépítésnél maradunk. Ebből emeljük ki azt, ami legkisebb probléma Hazánkban: 

a pénz

Terembérlet, felkészítő edző, edzés kiegészítők, étrend, tápkieg, teljesítmény növelők, versenyregisztráció, éves tagsági kártya(nemzetközi, magyar), póznadrág, ha külföld, akkor szállás, barnítás és biztos kihagytam valamit.

Szerencsére rengeteg szponzor várja’, hogy mögéd állhasson és levegyen egy minimális terhet a válladról, amivel gördülékenyebbé tehetné a felkészülésedet.

Hogyan is működik ez.

Csinálod a dolgodat, eljársz edzeni, beleteszed a kemény munkát, energiát és esetleg még az adottságaid is kedvezőek. Építgeted szerényen a közösségi oldaladat, hogy valahol azért észrevegyenek és egy kis idő elteltével beérik a munkád gyümölcse. Kapsz egy üzenetet, amiben az áll, hogy szívesen támogatnának felkészülésedben, látnak benned potenciált és szeretnék, ha a csapatuk tagja lennél és együtt folytatnátok a munkát a most már közös célok eléréséhez.

Na hát ez pont nem így működik, de azért jólesett leírni.

A kemény munka önmagában nem hordozza ezt a lehetőséget, de vannak azért a “szerencsésebbek”, akik valóság showt nyertek, vagy tiktokon hülyét csináltak magukból, esetleg vásároltak maguknak 30 ezer jóbarátot a közösségi oldalukra, vagy csupán annyira “dekoratívak”, hogy máris megérdemlik azt a támogatást, amiről te csak a mesékben hallasz.  Az értékek új értelmet nyertek és nem tartalmat keresnek a támogatók, hanem a tartalom mögötti szám vált érdekessé számukra.

Az én kis világomban, amit elképzelek magamnak, az az ember, aki nem tud példát mutatni a társainak se magatartásban, sem edzésmunkában, az az ember sok mindent érdemelhet, csak támogatást nem. De ki vagyok én, hogy ítélkezzek és döntsek. Ahogy az előző blogban is írtam, ez az igazságérzetem, nem pedig az irigységem.

Vannak olyan cégek is, ahol nem egyértelmű, hogy ki kinek az érdekeit szolgálja. 

Szerződésben kellemesen megfogalmazzák a támogatás feltételeit és annak teljesítésével jogosulttá válsz a havi szponzorációra, ami általában egy kellemesen meghatározott keret a forgalmazott táplálékkiegészítőkre. Nem is lenne rossz, csak érzi az ember, hogy messze nem tartozik egy csapathoz, ami az egésznek egy gerincet adna, továbbá csak egy sorszám vagy a rendszerükben, aki ha teljesít, akkor megkapja a kis jutalmát. Természetesen nem kapod automatikusan, futnod kell a kedvezményed után és ha netalántán elfelejtenéd, hát így jártál.

Nevetséges rendszer, még nevetségesebb “sportolókkal”. Amiről szólnia kéne, azt pont nem tudja szolgálni.

A remény szerencsére mindig közelebb van, mint gondolnánk.

Legyen szó bármilyen helyzetről, a család, barátok és az embernek a párja mindig ott lesz, hogy támogató kezet nyújtson. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen mindig számíthattam a családomra, barátaim őszinte véleményére és 10. hónapja itt van velem párom is, aki nélkül a felkészülésem valószínű el se indulhatott volna. Ő az, aki nem kérdez, nem hitetlenkedik és nem vár viszonzást, ha támogatásról van szó. Egyszerűen csak szeret és amíg hisz bennem, addig támogat.

Az igazi támogatás szívből jön, nem érdekből. A támogatás nem feltétlenül pénz, de biztonság, bizalom, hit és támasz.

Egyáltalán nem sajnálom, hogy nem vagyok egy kétszínű cég által “szponzorált” versenyző és influencer de remélem, hogy eljön majd az az idő is, amikor szívesen reklámozok egy céget, mert egy csapat leszünk közös tervekkel és célokkal.

Addig is élvezem továbbra is a saját utamat azokkal az emberekkel akikre számíthatok. Külön köszönet az edzőmnek, Balázsnak, aki minden edzésen kihozza belőlem a maximumot.

Köszönöm, hálás vagyok, hogy vagytok!

Leave A Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük